Hirdetés

Király válogatottsági rekordot döntött az Elefántcsontpart elleni meccsen

2016.05.21. 07:40

De most nem ér rá ezzel foglalkozni.

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott rekordere, Király Gábor szerint sem ő, sem az együttes nem ér rá a csúcsdöntésével foglalkozni, hiszen a franciaországi Európa-bajnoksággal egy nagy feladat áll előttük.

Király válogatottsági rekordot döntött az Elefántcsontpart elleni meccsen

Gera Zoltán (lent) és az elefáncsontparti Victorien Angban. MTI Fotó: Kovács Tamás


A 40 esztendős kapus az Elefántcsontpart elleni, gól nélküli döntetlennel zárult pénteki felkészülési mérkőzésen 102. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel megdöntötte a válogatottsági rekordot, amelyet eddig Bozsik Józseffel, az Aranycsapat legendás játékosával tartott közösen.

"Ha maximálisan ellátjuk a feladatunkat, akkor már elégedettek lehetünk. Az, hogy ez milyen eredménnyel párosul majd, az már a mérkőzéseken fog eldőlni" - fejtette ki Király, aki hozzátette, az edzői utasítások betartására kell koncentrálniuk, s akkor jöhetnek le hiányérzet nélkül a pályáról a kontinenstorna mérkőzésein, ha mindent megtettek a sikerért.

Király válogatottsági rekordot döntött az Elefántcsontpart elleni meccsen

Juhász Roland (j) és az elefántcsontparti Jonathan Kodija. MTI Fotó: Illyés Tibor


Juhász Roland a találkozót követően hangsúlyozta, Bernd Storck szövetségi kapitánynak nehéz dolga lesz a hónap végi keretszűkítéskor, ugyanis minden játékos teljes bedobással dolgozik. Hozzátette, Elefántcsontpart kemény ellenfél volt, de összességében elégedettek lehetnek a mérkőzés képével.

"Az ellenfélen látszódott a cserék után, hogy továbbra is olyan játékosok alkották a csapatot, akiknek a nagy része európai topbajnokságokban futballozik. Végig labdabiztosak voltak, ami nagyon jellemző az afrikai csapatokra, de nem igazán találtak fogást rajtunk, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a mérkőzést" - értékelt Juhász.

Király válogatottsági rekordot döntött az Elefántcsontpart elleni meccsen

Dzsudzsák Balázs (b) és az elefáncsontparti Wilfried Kanon. MTI Fotó: Kovács Tamás


Salomon Kalou, az elefántcsontpartiak legnagyobb sztárja kifejtette, a magyar együttes nagyon erős fizikálisan, és csapatként is nagyon komoly.

"Az Eb-re készülő magyarok jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak és egyértelmű volt, meg akarják nyerni a találkozót" - nyilatkozta Kalou. A Hertha BSC támadója kitért a klubcsapata szezonjára is. Elmondta, hogy Dárdai Pált remek vezetőedzőnek tartja, és nagy előrelépés, hogy az előző idény után, amelyben a kiesés ellen küzdöttek, ezúttal az európai kupaszereplésért harcolhatott a gárda.

A magyarok hétfőtől ismét Ausztriában edzőtáboroznak, és az Eb előtt még a világbajnok németekkel játszanak felkészülési mérkőzést június 4-én Gelsenkirchenben.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét az Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze.