Húsz helyen indul útfelújítás Nagykanizsán

MTI

2017.01.29. 16:49

Közel kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból végzik el utak, járdák, parkolók és egy közúti híd rekonstrukcióját jövő év végéig.

A Miniszterelnökség 1,9 milliárd forint támogatást ítélt meg útfelújításra Nagykanizsán. A szerződést pénteken írták alá, a munka a közbeszerzési eljárások után még az idén megkezdődik és a tervek szerint 2018 végéig befejeződik - közölte Dénes Sándor, a város polgármestere szombati sajtótájékoztatóján. A város évente nagyjából 100 millió forintot tud elkülöníteni út- és járdafelújításra, ezért a most elnyert összeg jelentős nagyságrendű.

Az összesen húsz helyen megvalósuló beruházás elsősorban az elmúlt években megújult belvárosi területhez kapcsolódó utcákat érinti, amelyek többségénél a felszín alatti közművezetékeket is kicserélik. Mindezen felül a kiskanizsai városrész egyik forgalmas utcája, a Csónakázó-tóhoz vezető bekötőút, a sétálóutcává alakított Ady utca, valamint a Principális-csatornán átvezető Vár utcai közúti híd és több parkoló rekonstrukciója is szerepel a feladatok között.

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa térségének országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón jelezte, hogy a belváros utóbbi években zajlott rekonstrukciójának hamarosan egy újabb, zöldterületek megújítását jelentő üteme is megvalósul, így Nagykanizsa központi területein ténylegesen sikerül modernizálni az infrastruktúrát.

.