Járókelők közé hajtott egy autó Németországban

2017.02.26. 02:43

Egy ember meghalt.

Járókelők közé hajtott gépkocsijával szombat délután a németországi Heidelberg központjában egy férfi, három embert megsebesítve, egyikük később meghalt. A rendőrök rálőttek a menekülő tettesre, akit súlyos sérüléssel kórházba szállítottak.

Az incidens egy péküzlet előtt történt az óvárosban. Az autós a városközpontban, az egyik közlekedési csomópontról, az élénk forgalmú Bismarck térről behajtott egy sétálóutcába. Az áldozatokat egy péküzlet előtt gázolta el. A férfi, miután az emberek közé hajtott, kiugrott az autóból, és egy késsel felfegyverkezve elmenekült. A rendőrök 150 méterre az eset színhelyétől megállították és közben rálőttek – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi szándékosan vagy véletlenül hajtott az emberek közé, és arról sincs értesülés, hogy a nála lévő késsel fenyegetőzött-e. Az esetről készült fotókon egyenruhás rendőröket és rendőrautót lehet látni, egy videofelvételen lövés is hallatszik.

A férfit súlyos sérüléssel kórházba szállították. A gázolásban három járókelő megsebesült, egy közülük annyira súlyosan, hogy később belehalt sérüléseibe. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A rendőrség szerint egyelőre semmi sem utal terrorista indítékra.

A rendőrség lezárta a környéket, és vizsgálja a férfi által vezetett fekete autót.

.