Meglepő helyre építettek óvodát Bécsben

2017.03.26. 11:49

52 millió eurót fordít az osztrák főváros új iskolai, óvodai és napközis férőhelyek létrehozására 2021-ig.

Mivel máshol nem találtak megfelő helyet neki, egy szupermarket tetejére építettek óvodát az osztrák fővárosban. A liesingi intézményben 170 gyerek számára van hely, és még udvaruk is van.

Fotó: Martin Votava / PID

"Bécs minden szegletében igyekszünk bővíteni az óvodai és iskolai férőhelyek számát, és – amint itt is látszik – a teljesen újszerű megoldásoktól sem riadunk vissza" – mondta Jürgen Czernohorszky oktatásért felelős városi tanácsos annak az óvodának az átadóján, amelyet egy szupermarket tetejére építettek.

A Speisinger Straße 135. alatt található intézményben nyolc csoportban összesen 170 gyerek számára van hely, akik az 1.400 négyzetméteres udvaron tombolhatják ki magukat. Az óvodaudvart az üzlet három oldalán alakították ki, így a gyerekek és a vásárlók nem zavarják egymást.

Nem ez lesz azonban az egyetlen új óvoda Bécsben, 2019 végéig ugyanis három helyszínen összesen 27 napközis és óvodai csoport számára hoznak létre helyet 27,5 millió eurós ráfordítással.

Bővítik továbbá az iskolai férőhelyek számát is. Míg Bécs új városrészében, Aspernben egy egész campus épül óvodával, általános- és középiskolával, addig a belvárosban főként épületbővítésekkel és –hozzáépítésekkel teremtenek helyet. A Dietrichgasséban például felújítják és egy egész általános iskolai résszel egészítik ki a meglévő középiskolát összesen 11,51 millió euróból, de újjáépítenek, illetve kibővítenek egy meidlingi és egy donaustadti iskolát is. 2021-ig összesen 52 millió eurót fordít az osztrák főváros új iskolai, óvodai és napközis férőhelyek létrehozására.   Forrás: eurocommpr

.