Kilenc tonna ponty érkezett a vasi vizekbe a nyári szezonra

2017.06.28. 10:20

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt hetekben megkezdte a nyári pontytelepítéseit.

A Szövetség tervei szerint az idei évben is sikerül elérni a horgászok bizalmának és a dinamikusan emelkedő jegyváltásoknak köszönhetően, hogy – a tavalyihoz hasonlóan - az év hátralévő időszakában, akár 10.000 kg ponttyal is több kerüljön a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe, mint az eredetileg tervezett 30.000 kg-os halgazdálkodási terv szerinti mennyiség.
A megnövelt mennyiségű ponty kihelyezés több ütemben fog zajlani a következő hónapokban. A Szövetség célja, hogy a nyár folyamán szinte mindig legyen olyan vízterület a megyében, ahol jó eséllyel tudnak a pecások pontyot horogra csalni.
Az első nagyobb telepítésre 2017. június 15-én (csütörtökön) került sor, amikor 8.100 kg fogható méretű - 1-2 kg közötti egyedsúlyú - pontyok kerültek a vasi vizekbe.  A horgászok nagy örömére még egy hét sem telt, de már szerdán újabb 900 kg-os ponty szállítmány érkezett a megyébe. A szerdai telepítéskor - a szombathelyi horgászok által is kedvelt - Magyarszecsődi-tó kapott 300 kg pontyot, a Pinka patak szentpéterfai szakasza 250 kg-ot, míg a Hársas-tó halállománya 350 kg ponttyal gazdagodott.  

A további halasítások pontos időpontjáról a Szövetség honlapján és közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatást adunk. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a telepítések után tilalom nem került elrendelésre.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

További információ kérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél, a  06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy a www.vasivizeken.hu weboldalon!

A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.

.