Green Holidays: Nem biztos, hogy visszakapják a teljes összeget a károsult utasok

2017.07.04. 11:45

Semmi garancia nincs rá, hogy a megkárosított utasok a teljes összeget viszont látják majd.

Megkezdődött a Törökországban, Antalyában rekedt utasok kártalanítása, a Green Holidays 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett. Semmi garancia nincs rá, hogy a megkárosított utasok a teljes összeget viszont látják majd.

 

Irreálisan olcsón kínált főszezoni utakat a Green Holidays, az utazóknak gyanítaniuk kellett volna, hogy 80-100 ezer forintból, teljes ellátással, repülővel, négy-ötcsillagos szállodában, illetékekkel együtt nem lehet egy törökországi utazást megvalósítani – mondta Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) utasbiztosítási tagozatának elnöke.

Létezik last minute kedvezményes ajánlat, de azt közvetlenül az utazás előtt, és nem hónapokkal korábban kínálják – hangsúlyozta.

 

Megismételte, hogy a fizetésképtelenné vált utazási iroda 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett, egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a pénz elég lesz-e a kártalanításra. Hangsúlyozta, a vagyoni biztosíték kizárólag három célra használható fel, az utasok hazahozatalára, a kényszerű kint tartózkodás finanszírozására és az el nem utazottak befizetett részvételi díjainak visszatérítésére, más ebből nem finanszírozható.

Az Antalyában lévő utasokat két-három napon belül hazatérhetnek – jelezte.

Kitért arra, a Green Travel irodát jogszabálysértés miatt törölték az utazásszervezők nyilvántartásából, amely azonban a működés megszüntetése helyett a tevékenységi kör bővítésével átalakította a Green Holidays irodát.

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik. 

 

 

.