Itt az új légitársaság Budapest és Lisszabon között

2017.07.03. 17:38

A nyári hónapokra a helyek 85 százalékát már lekötötték.

Újraindult a TAP Portugal légitársaság Lisszabon és Budapest közötti járata, a légitársaság hetente hétszer közlekedik a két főváros között, az előzetes foglalások során a nyári hónapokra a helyek 85 százalékát már lekötötték.

Itt foglalhat online.

    A hétfőn érkezett járatot a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd a pilóták kilógatták az Airbus A319-es repülőgép pilótafülkéjének ablakából a magyar és a portugál zászlót.

    A nyári foglalási adataik 85 százalék fölötti kihasználtságot mutatnak, a hétfői gép pedig 97 százalékos töltöttséggel repült vissza Lisszabonba.

    Legutóbbi üzemelésük óta a TAP változtatott az árstruktúrán: már elérhető feladott poggyász nélküli árkategória is. A gépek belsejét pedig 70 millió euró ráfordítással újították fel.
    A TAP visszatérésével nem csak a Lisszabon és Budapest közti kapcsolat erősödik, de jó minőségű termék is elérhetővé válik a magyar piacról. Az elmúlt évben 6 százalékkal több turista utazott a két ország között.

    A TAP tavaly azért vonult ki többek között a magyar piacról, mert a portugál állam értékesítette tulajdonrészét a brazil Azul Airlines-nak, a társaság pedig a keskenytörzsű flotta egy részét Brazíliába repülte át, így nem maradt elég gép a hálózat fenntartásához.

 

.