Egy hét plusz szabadság, ha eljárnak edzeni

2017.08.04. 21:33

Ha legalább heti három órát töltenek edzéssel, egy hét plusz szabadságot kapnak

Fotó: illusztráció

Ha legalább heti három órát töltenek edzéssel, egy hét plusz szabadságot kapnak – így döntött egy svédországi szoftvercég vezetése. Az alkalmazottak jó része a felhívásra nekiállt sportolni, azóta pedig több más svéd vállalat is elindított hasonló programot - írja az euronews.com.

A vezetőség célja elsősorban az volt, hogy találjon valamilyen módot a munkahelyi stressz csökkentésére, mivel minden második alkalmazottjuk stresszre panaszkodott. Ennek egyik legjobb módja a sport. De hogyan tudják rávenni őket?

 

Antonio Paramio, a cég egyik alkalmazottja azt mondja, eleinte azt gondolta, nehéz lesz a heti három edzés, és nagyon fáradt lesz majd tőle. Ennek azonban épp az ellenkezője történt: mióta rendszeresen edz, fittebb és jobban alszik. “Jó érzés látni, hogy mennyit edzettem már. Az már csak a hab a tortán, hogy miközben valami olyat csinálok, ami jó érzés, még extra szabadságot is kapok érte."

Wivecka Ljugnh, a cég HR igazgatója azt mondja, egészséges alkalmazottakat akartak.

“Csökkenteni akartuk a stresszhez köthető megbetegedések számát, mert azt láttuk, hogy az irodából egyre többen szenvednek ilyenben.”

 

Az már csak járulékos haszon, hogy az alkalmazottak a rendszeres mozgástól egészségesebbek, sportosabbak és jobbkedvűek lesznek.

Forrás: euronews.com

.