Hirdetés

Nyolc hegymászó életét vesztette az Alpokban
pixabay.com

Nyolc hegymászó életét vesztette az Alpokban

2017.08.27. 20:20

A hegymászók nemzetisége egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Nyolc hegymászó vesztette életét a hét végén az osztrák, illetve az olaszországi Alpokban történt balesetekben.

Vasárnap délelőtt öt hegymászó halt meg, egy pedig súlyosan megsérült az osztrák Alpokban, Salzburg közelében – közölte Anton Voithofer, az osztrák Vöröskereszt bevetésvezetője.

Az első értesülések szerint a hegymászók kötélcsoportban, vagyis egy kötélhez tartozva zuhantak le. A baleset részletei és a szerencsétlenül járt hegymászók nemzetisége egyelőre nem ismert, így nem tudják még értesíteni a hozzátartozókat sem.

A bevetési erőket vasárnap délelőtt tíz órakor riasztották, öt mentőhelikopter segített a helyszínen. A súlyos sérültet, akit többszervi károsodás ért, a salzburgi kórházba szállították. Állapota jelenleg kritikus.

A baleset nagyjából 2400 méterrel a tengerszint feletti magasságban történt a Zillertali-Alpokban, Zell am See járás Krimml településének közelében. A mentést nehezítette, hogy a baleset helyszínét csak gyalog lehetett megközelíteni és fennállt a veszélye a kőomlásnak is. A vasárnap délelőtti baleset az idei szezon legsúlyosabb hegyi szerencsétlensége az osztrák Alpokban. Forrás: hirado.hu

.