Hirdetés

Prágában is felkészülnek a terrortámadások megakadályozására

Prágában is felkészülnek a terrortámadások megakadályozására

2017.09.21. 14:47

Prágában intézkedéseket tesznek a gázolásos terrorista támadások megakadályozására

Hirdetés

Állandó és mozgatható betonakadályok vagy speciális sorompók elhelyezésével akarják Prágában megvédeni a nagy tömegek által látogatott helyeket az esetleges gázolásos terrorista támadások elől - közölte csütörtökön a prágai önkormányzat.

 Néhány éve már hasonló akadályokat helyeztek el a prágai Óvárosban több zsidó műemléknél.
 Az új akadályok közül az elsőket - fekete-sárga csíkos betontömböket - szerdán helyezték el a történelmi Óvárosi tér és a Parízská utca között.   

 
"Prága központjában nincs sok olyan, autóforgalom elől lezárt hely, ahol folyamatosan nagyon sokan tartózkodnának, s amelybe egy olyan utca torkollna, amelyen például egy teherautó nagyon fel tud gyorsulni, és a tömegbe hajtva tragédiát okozhat. Ezeket a helyeket szeretnénk biztonságosabbá tenni" - közölte Oldrich Lomec belvárosi polgármester.     

 

Hasonló módon kívánják biztonságosabbá tenni a prágai vár, a Hradzsin alatti Kisoldal néhány kiválasztott terét is.  Az önkormányzat által jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomag része, hogy megújítják az Óvárosi teret és a Vencel teret figyelő kamerarendszereket is. A tervezett költségek mintegy százmillió koronára (1,16 milliárd forintra) rúgnak.  A nagy kiterjedésű Hradzsin három bejáratánál már tavaly fémdetektoros beléptetőkapukat állítottak fel, s a látogatókat rendőrök figyelik, akik gyanú esetén időnként egy-egy turistát is átvizsgálnak.     

A Moldva-parti metropolist tavaly több mint hatmillió turista kereste fel. A külföldiek a várost biztonságosnak tartják, így a turisták száma is folyamatosan nő.

.