Hirdetés

Napenergiával tölthetik fel mobiltelefonjukat a diákok Bécsben
Napelemes pad - Enkplatz© C.Jobst/PID

Napenergiával tölthetik fel mobiltelefonjukat a diákok Bécsben

2017.11.19. 10:47

Átadták az első napelemes padot Bécsben.

Hirdetés

Átadták az osztrák főváros első napelemes padját az Enkplatzi Iskolák előtti téren. A beruházás egy nagyobb bécsi városmegújító projekt, a "Smarter Together" ("Együtt okosabban") része.

Az Enkplatzi Iskolák előtti téren állították fel Bécs első napelemes padját. Az asztal és pad kombinációból álló szerkezet kialakítása robosztus és stabil, pont megfelelő egy iskola környékére. Míg a gyerekek beszélgetnek a tanítás előtt vagy után, napenergiával tölthetik fel a telefonjukat, így lehetőségük nyílik megtapasztalni, hogyan lehet a megújuló energiát árammá alakítani és helyben felhasználni.

 "A napelemes padok nemcsak a moiltelefonok, laptopok stb. feltöltésére alkalmasak, hanem felhívják a figyelmet a "Smarter Together" projektre is, amiben a participáció központi szerepet játszik" – mondta Barbara Novak, a Bécsi Városháza lakásépítési bizottságának elnökhelyettese az átadón.

A "Smarter Together" Bécs egyik legnagyobb városmegújító projektje, melyet az Európai Unió is támogat. Célja, hogy Bécs Simmering városrészében a jövő kihívásainak megfelelő fejlesztéseket valósítsanak meg.

 

.