Hirdetés

Biztonsági intézkedések Európában szilveszterkor

Biztonsági intézkedések Európában szilveszterkor

2017.12.31. 12:55

Így készülnek szilveszter éjszakájára Madridban, Berlinben, Párizsban és Londonban. Biztonsági intézkedések Európában szilveszterkor

Hirdetés

Fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek szerte Európában az újévi tömegrendezvényekre - írja az euronews.com.

Madridban a Plaza del Sol-on a szokásosnál kevesebben, 25 ezer helyett 20 ezren hallgathatják az újévi harangszót. Tilos lesz bevinni a térre vizespalackokat, tűzijátékokat és zászlókat.

Korlátozzák a látogatók számát a római Piazza Navonán is, egyszerre legfeljebb 12 ezren léphetnek be. A tér körül fémdetektoros kapukat és kordonokat állítottak fel. A biztonsági intézkedések itt is, akárcsak Madridban, a vízkereszti ünnepségekig tartanak.

A londoni rendőrség fokozott létszámban lesz jelen a közterületeken szilveszterkor. Az egyenruhás rendőrök mellett civilruhásokat is kivezényelnek. Kutyákkal, automata rendszámfelismerő és térfigyelő kamerákkal, valamint útblokádokkal is készülnek. Százezer nézőt várnak a Temze partjára a tűzijátékra.

Berlinben a Brandenburgi-kapu közelében külön biztonsági zónát létesítenek a nők számára. Ezzel azt akarják megakadályozni, hogy a két évvel ezelőtti kölni molesztálásokhoz hasonló esetek megismétlődjenek. Az ötlet nem aratott osztatlan sikert: egy rendőr szakszervezet szerint azt sugallja, hogy a nők nem mindenhol érezhetik magukat biztonságban szilveszter éjszakáján, és hogy korlátozzák őket a szabad mozgásban.

Párizsban tízezer rendőr lesz az utcákon. A Champs-Élysées sugárút körül biztonsági övezetet hoznak létre, ami többek között azt jelenti, hogy este nyolc óra és hajnali három között korlátozzák az autóforgalmat.
New Yorkban rendőrkutyákkal, mesterlövészekkel és speciális kiképzéssel készülnek.
Forrás:euronews.com

.