Hirdetés

Ha Balira készül, akkor ez érdekelni fogja

Ha Balira készül, akkor ez érdekelni fogja

2018.02.13. 10:15

Bali Indonézia 33 tartományának egyike, a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja.

Hirdetés

Ismét kitört a szeptemberben aktívvá vált Agung vulkán az indonéziai Balin - közölték kedden a hatóságok. A riasztási fokozatot a legmagasabb szintűről alig néhány napja vitték le egy fokozattal.

A vulkán kráteréből 1500 méter magasra tört fel kedden a szürke hamu, az új kitörésnek nincs áldozata – közölte az indonéz katasztrófavédelem szóvivője. Az Agung 1963 óta először szeptemberben kezdett el ismét működni, majd novemberben háromszor kitört. A környékén lévő falvakból több mint 130 ezer ember menekült el.

A tűzhányó tevékenysége utána fokozatosan alábbhagyott, ezért éppen múlt szombaton egy fokozattal lejjebb vitték a riasztási szintet a legmagasabbról, és 6 kilométerről 4-re csökkentették a kiürítési zóna sugarát, így több ezer ember az ideiglenes szállásokról visszaköltözhetett otthonába. Tizenötezer azonban még a napokban sem térhetett haza.

Az indonéziai Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lombok szigetétől nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a sziget déli részén található.

.