Hirdetés

Íme, itt van a tíz legszebb város

Íme, itt van a tíz legszebb város

A listán a magyar főváros is szerepel.

2018.05.12. 19:20

Budapestet a világ második legszebb városának választották meg.

Hirdetés

A  World Chachán a világ második legszebb városának választották meg Budapestet. A magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs.

A Bloomberghez kapcsolódó World Chachán a világ második legszebb városának választották meg Budapestet – számolt be a Növekedés.hu gazdasági portál. Hab a tortán, hogy hazánk olyan világhírű városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs.

Mutatjuk a tízes listát, íme:

10. Prága

Prágában kivételesen jó állapotban őrizték meg a történelmi városrészt. A hidak, a templomtornyok, a macskaköves és kanyargós utcákkal teli óváros romantikus hangulata turisták millióit vonzza. Az éttermek és a hagyományos sörözők pedig a pezsgő életet garantálják.

9. Edinburgh 

Skócia fővárosát „Észak Athénjaként” is emlegetik. Edinburgh két részből áll: az óvárost egy magas bazaltsziklán található kastély uralja, a városrész szűk utcákból álló labirintus, míg az új városrészt a széles utak és elegáns külső jellemzi.

8. Amszterdam

Amszterdam körülbelül száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze. A város területének nagy részét vízi utak és csatornák adják. A világörökség közé tartozik a csatornahálózat, a történelmi központ és a középkori kikötő, amely körbefogja az óvárost.

7. Párizs

Párizst sokan nemcsak a világ egyik legszebb, hanem a legromantikusabb városának is tartják. A francia főváros számos történelmi helyszínnel, építészeti remekművel büszkélkedhet. Az Eiffel-torony és a Champs-Élysées a legismertebb helyszínek közé tartoznak.

6. Rio de Janeiro

Brazília legnagyobb városának tájképe csak egy a sok közül, amiért érdemes elutazni Rióba. A karneválszezon idején az utcák megtelnek táncosokkal, zenével, rengeteg mulatozóval a világ minden pontjáról. A harminc méter magas Megváltó Krisztus szobra a világ egyik legismertebbje, hétszáz méter magasan állva uralja a látképet.

5. Kiotó

A leghíresebb japán kosztümös filmek, mint például Az utolsó szamuráj vagy az Egy gésa emlékiratai mind Kiotóban játszódnak: Japán legismertebb tradicionális társadalmi csoportjai a gésák, szamurájok is az egykori fővároshoz kötődnek. Kiotóban található Japán legjelentősebb gésanegyede is: az óváros UNESCO világörökségi védelmet élvez.

4. Firenze

A reneszánsz stílusban tündöklő város Toscana szívében, az Arno folyó völgyében terül el. A „középkor Athénja”-ként számontartott Firenzében rengeteg a történelmi és művészettörténeti látnivaló: a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

3. Róma

Az Örök Városban számtalan kulturális és építészeti értékkel találkozhatunk. Szinte Európa teljes történelme végigjárható Rómában, az ókortól napjainkig. Michelangelo festményei és a Sixtus-kápolna látogatása mellett érdemes betérni egy igazi olasz pizzériába is.

2. Budapest

A magyar főváros sokszor feltűnik a különböző szempontok alapján összeállított toplistákon, nem véletlenül. A turistákat elsősorban a Parlament, a Duna, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a budai Vár varázsolja el. A Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő 2-es jelzésű villamos vonalát a National Geographic magazin a világ tíz legszebb villamosvonala közé választotta.

1. Velence

Velencét sokszor hívják az „Adria királynőjének”, a „víz városának”, a „fény városának”, vagy akár „élő múzeumnak” is.  A 118 kisebb szigetből álló, csatornákkal, hidakkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, a világ egyik legromantikusabb városa. A gyönyörű hely lagúnáival együtt az UNESCO-világörökség része.

.