Hirdetés

Mosómedve mászott fel egy 23 emeletes irodaház tetejére Minnesotában

Mosómedve mászott fel egy 23 emeletes irodaház tetejére Minnesotában

2018.06.13. 23:07

A helyi média pedig egész nap közvetített a veszélyes mutatványról.

Hirdetés

Már biztonságban van a mosómedve, amely felkapaszkodott egy 23 emeletes minnesotai irodaház tetejére. A kis állat szédítő produkciója hatalmas szenzációvá vált a Twitteren.

Evan Frost és Tim Nelson, a Minnesota Public Radio (MPR) újságírói kedden reggel pillantották meg a szemközti irodaházra felkapaszkodó mosómedvét. Ezt követően a Twitteren dokumentálták, ahogy a kis állat egész nap egyre feljebb és feljebb mászik. 

Az épületnél jókora tömeg is összegyűlt, miután a képek megjelentek, a helyi média pedig egész nap közvetített a veszélyes mutatványról.
 

A mosómedve szerdán hajnalban érte el a tetőt, ahol macskaeledelt tettek ki számára egy csapdában. A BBC beszámolója szerint egy állatmentő szervezet viszi el és engedi később szabadon.
 

Tim Nelson a brit hírportálnak elmondta: szívfacsaró volt a látvány, ahogy a kis állat egyre feljebb és feljebb kapaszkodott a falon, közben az ablakpárkányokon meg-megpihenve. "Nem tudtuk elképzelni, hogyan fog ép bőrrel megmenekülni" - fűzte hozzá.

Sok mosómedve él Amerikában, de rendszerint az utcákon látni őket, amint élelem után kutatnak a szemetesekben. Ezért ragadt rájuk a "kukás panda" becenév.

Vadvédelmi szakértők szerint Minnesota minden négyzetmérföldjén egy-két tucat mosómedve él, mindenevő emlősök, alkalmazkodtak az ember közelségéhez, szinte mindenütt megtalálhatók, de toronyházakra azért nem másznak fel - mondta Nelson. 

A két újságíró elmondta, nagyon meglepte őket, hogy ekkora szenzációt keltettek a Twitterre kitett képekkel. "Szinte abszurd, hogy készítek egy pár képet egy állatról, amelyet az emberek általában utálnak és gusztustalannak tartanak, majd hirtelen ezrek válaszolnak a Twitteren és lájkolják" - nyilatkozta Frost.

Bár megörökítették, amint a mosómedve hajnali háromkor elérte a tetőt, csak öt órával később erősítették meg hivatalosan, hogy épségben megtalálták a csapdában.

A rettenthetetlen mosómedve még A galaxis őrzőinek rendezője, James Gunn figyelmét is felkeltette: a hollywoodi filmes még kedden felajánlotta, hogy annak a nevében, aki megmenti a kis állatot 1000 dollárt adományoz egy jótékonysági szervezetnek. Gunn kasszasikerének egyik főszereplője egy mosómedve.

Közben a falmászó mosómedvének saját Twitter-oldala is lett, amelynek már 2500 követője van.

.