Hirdetés

Több mint ezer embert hívtak meg Eugénia hercegnő októberi esküvőjére

Több mint ezer embert hívtak meg Eugénia hercegnő októberi esküvőjére

Esküvő a királyi családban

2018.10.12. 18:47

Az idén a 2. esküvő a királyi családban. Eugénia hercegnő, II. Erzsébet brit uralkodó unokája, nyolcadik a brit trónutódlási rangsorban.

Hirdetés

Ezerkétszáz ember hívnak meg a windsori kastély kertjébe Eugénia hercegnő októberi esküvőjére - jelentette be a királyi család.

    A 28 éves Eugénia hercegnő, II. Erzsébet brit uralkodó unokája, András yorki herceg és egykori felesége, Sarah Ferguson lánya polgári származású barátjához, a 30 éves Jack Brooksbankhez megy feleségül október 12-én.

A szertartást a windsori Szent György-kápolnában tartják öt hónappal az után, hogy Eugénia unokatestvére, Harry herceg ugyanott feleségül vette amerikai menyasszonyát, Meghan Markle-t.
Eugénia, aki a nyolcadik a brit trónutódlási rangsorban, januárban jelentette be eljegyzését Brooksbankkal. 
    
A királyi család szerdán bejelentette, hogy bárki jelentkezhet honlapjukon augusztus 8-ig, hogy közvetlenül láthassa az esküvőt a kastély kertjében, a szerencséseket sorsolással választják ki - adta hírül a BBC News.

A jegyespár meghívta továbbá az általuk támogatott jótékonysági szervezeteknek a képviselőit, Windsor lakóit és érkeznek gyermekek azokból az iskolákból is, ahol a hercegnő tanult.

Idén ez lesz a második esküvő a királyi családban, és hasonlóra tervezik, mint Harry sussexi herceg és felesége, Megan ceremóniáját.
Eugénia hercegnő, aki a Hauser and Wirth művészeti galéria igazgatója, az esküvő után meg fogja tartani hercegnői címét, és választhat, hogy felveszi-e férje vezetéknevét.

.