Hirdetés

Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban
instagram.com

Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban

MTI

2018.11.24. 16:59

Felkapcsolták Madrid városának karácsonyi fényeit.

Hirdetés

Felkapcsolták Madrid városának karácsonyi fényeit péntek este, amellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepi készülődés.

A spanyol főváros ragyogását több mint 7,4 millió LED-izzó biztosítja egészen Vízkeresztig, összesen 263 órán keresztül.
Új ünnepi díszkivilágítást kapott a város emblematikus sugárútja, a Gran Vía, amelyet nyolc hónapig tartó felújítás után most adtak át teljesen a nagyközönségnek, kibővítve a járdaszakaszt, és csökkentve az autósávokat.

A belvárosban az ünnepi időszakban ismét láthatók a világhírű divattervezők, designerek, építészek által tervezett fényfüzérek; a Victorio & Luccino divatház például gyémánt ékszerekre emlékeztető függőket álmodott az utcák fölé.
 

A különleges karácsonyi fényekkel kivilágított szakaszokon autóbuszos túrákat is szerveznek, de a 100 ezer menetjegy elővételben elfogyott.

Barcelonában már csütörtökön ünnepi fényárba borultak az utcák. Összesen 100 kilométernyi útszakaszt díszítenek egyebek mellett világító csillag, jégvirág és madár motívumok.     

Ebben az évben a polgármester helyett Tél úr, azaz egy négy méter magas bábfigura kapcsolta fel a tengerparti város karácsonyi fényeit, amelyekre 1,1 millió eurót költött az önkormányzat.
 

A karácsonyi hangulat a fények felkapcsolásával megérkezett már Mallorca szigetének fővárosába, Palmába is, míg több városban, például Sevillában vagy Valenciában a helyieknek még egy hetet várniuk kell az ünnepi díszkivilágításra.

.