Hirdetés

Viharriadót rendeltek el, rendkívüli állapotot hirdettek ki tíz amerikai államban
pixabay.com

Viharriadót rendeltek el, rendkívüli állapotot hirdettek ki tíz amerikai államban

MTI

2019.01.14. 16:49

Már a keleti partvidéket is vastag hótakaró borítja az Egyesült Államokban

Hirdetés

A középnyugati államok után már az Egyesült Államok keleti partvidékét is vastag hótakaró borítja.A széles viharzóna, amely szombaton még Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig húzódott, az Egyesült Államok keleti partvidékén is havazást, helyenként hóviharokat hozott mintegy 2900 kilométer széles sávban.

Tíz amerikai államban és a szövetségi fővárosban viharriadót rendeltek el, a Washingtonnal délen szomszédos Virginiában rendkívüli állapotot hirdettek ki a heves hóviharok miatt.
    

Az erős havazás következtében utakat és főutakat zártak le, sok államban áramkimaradás van. Észak-Karolinában és Virginiában például több mint 200 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Hétfőtől sok helyütt - így Washingtonban is - zárva tartanak az iskolák és egyes intézmények. Washingtont és környékét mintegy 30 centiméteres hó borítja, és vasárnap estétől a hó és a fagy miatt a tömegközlekedést is szüneteltetik.
    

Az útviszonyok miatt Missouriban négy, Kansas-ben három ember vesztette életét autóbalesetben. A középnyugati államokban még a hétvégén 1431 légi járatot töröltek, vasárnap Washington három fő repülőterén pedig több mint 250-et.

.