Hirdetés

Fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás Németországban

2019.02.04. 23:18

Tanítási szünetet is elrendeltek. A lavinaveszély is jelentős, van, ahol négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

Hirdetés

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás hétfőn Németország déli részén, Bajorországban.

A tartomány számos térségében hétfőre 30 centiméterrel vastagodott a hótakaró. Sokhelyütt akadozik a vasúti és a közúti közlekedés, a müncheni nemzetközi repülőtéren pedig 160 járatot törölni kellett a tervezett 1140 közül.

A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint tucatnyi településen és járásban tanítási szüntet rendeltek el a havazás miatt, és a hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy kerülni kell az erdőket, mert a hó súlya alatt bármikor kidőlhetnek fák, ágak törhetnek le.

A súlyos hótakaró épületek tetőszerkezetét is beszakíthatja. Több ilyen baleset történt, a Passau közelében fekvő Pilstingben egy szarvasmarha istálló teteje szakadt be, 44 jószágot kellett kimenekíteni a épületből.
    
Az Alpok bajorországi részén a lavinaveszély is jelentős, a több régióban a második legmagasabb, négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.
    
A német szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a havazásnak egyelőre vége, a következő napokban csapadékmentes, hideg idő várható a térségben.