Hercegi utód - Már vajúdik Meghan hercegnő

2019.05.06. 15:30

Hercegi utód - Nem hivatalos értesülés szerint megindult a szülés

Buckingham-palota: megindult a szülés​. A hercegi házaspár első gyermekét várja. 

A hírt hétfő délután jelentette be a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala.
Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - tavaly május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában. 
    
Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege és hercegnője címet adományozta a házaspárnak.
Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan hercegnő gyermeket vár.

A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de Meghan egy rendezvényen néhány hete annyit elárult, hogy gyermekük április végén vagy május elején jön a világra.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.
Hétvégén újult erővel fellángoltak a találgatások arról, hogy most már bármelyik pillanatban megszülethet Harry és Meghan  első gyermeke. Ennek közvetlen előzményeként az udvar bejelentette, hogy törölték Harry herceg szerdára kitűzött hivatalos amszterdami látogatását.

Vajúdik Meghan hercegnő, Harry herceg felesége. A hírt hétfő délután jelentette be a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala.

    

.