Hirdetés

Ismét szemétfesztivált rendeznek Bécsben
© PID/Houdek

Ismét szemétfesztivált rendeznek Bécsben

Eurocomm

2019.09.18. 16:30

Az ingyenes rendezvény minden évben ezreket vonz, és a kutyákat is szívesen látják.

Hirdetés

Újrahasznosított körhinta, teherautó-szimulátor és az Apollo kapszula pontos mása várja az érdeklődőket a bécsi Szemétfesztiválon, a Mistfesten. A 2019. szeptember 21-22. között megrendezett fesztiválon minden a környezettudatosságról szól és az egész családnak érdekes programokat kínál.

2019. szeptember 21-én és 22-én az egész család megismerkedhet Bécsben a narancssárga ruhások munkájával és számos környezettudatos programon vehet részt. A 28. Szemétfesztivál alkalmából ugyanis a bécsi köztisztaságiak (MA 48) változatos programokkal és játékokkal várják a látogatókat.

A fesztiválon a gyerekek nemcsak megcsodálhatják Ausztria első teljesen elektromos szemeteskocsiját, hanem fel is mászhatnak rá vagy bele is ülhetnek. A fiatalok egy szimulátor segítségével kipróbálhatják, milyen vezetni a teherautókat, egy ütközésszimulátor segítségével pedig megtapasztalhatják, hogyan kerülhetik el a koccanásokat.

A járműkiállításon az Apollo kapszula mérethű másolatát is bemutatják. Így bárki átélheti a zsúfolt körülményeket, amelyek között az űrhajósok a Holdra és vissza repültek.

A fesztivál másik attrakciója az újrahasznosított anyagokból készült körhinta, amelyet kizárólag használaton kívüli tárgyakból állítottak össze. Egy régi kádat például hájóvá alakítottak át, egy üres gázpalackot pedig rakétává. A körhintát két kerékpárral lehet hajtani, így a szülök is aktívan kivehetik a részüket.

Az ingyenes rendezvény minden évben ezreket vonz, és a kutyákat is szívesen látják. A Mistfest természetesen a környezetbarát rendezvény minden kritériumának megfelel.

A rendezvény részletes programja

.