Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában

2019.11.14. 21:27

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában, áldozatok.

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában csütörtökön, ketten meghaltak, öten megsebesültek, a feltételezett elkövető elmenekült, de később elfogták.​

A feltételezett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják. A kórház jelentése szerint állapota válságos, ugyanis később főbe lőtte magát.

A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel. A feltételezhető tettes, egy 15 éves ázsiai fiatalember, elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan átfésülték.

Az első információk még három sebesültről szóltak, később azonban kiderült: hatra emelkedett a sebesültek száma, és egy halottja is van a támadásnak. A kórház korábbi közlése szerint két sebesült állapota válságos. Egyikük, egy 14 éves kisfiú, csütörtök délután a kórházban elhunyt.

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonukat, és jól zárják be az ajtókat. Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Egyetlen elkövetőről van szó, nem volt társa - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását.

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szoros figyelemmel követi az eseményeket. "A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait" - olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében. Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.
A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times című lap értesülései szerint az idén év elején több diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé.

.