Kobe Bryant emlékére átneveztek egy metrómegállót New York-i rajongói

MTI/alon

2020.01.28. 21:32

Kobe Bryant emlékére rajongói átneveztek egy New York-i metrómegállót

Kobe Bryant emlékére rajongói "átneveztek" egy New York-i metrómegállót.

A vasárnap helikopterbalesetben elhunyt kosárlabdasztár tiszteletére a Fifth Ave/Bryant Park megálló nevében leragasztották a felirat első részét és egy saját gyártású Kobe táblával Kobe Bryant Parkká nevezték át a megállót hétfőn, minden bizonnyal ideiglenesen - írta a businessinsider.com.

A fotót közzétették a közösségi média felületein.
A Los Angeles Lakers egykori játékosa 13 éves lányával, Giannával és hét másik utassal szenvedett helikopter-balesetet a kaliforniai Calabasasban. Az esetet senki sem élte túl.

Az országban több helyszínen is megemlékeztek a 41 éves NBA-ikonról. New Yorkban a Madison Square Garden például lila és arany színeket öltött, a Los Angeles Lakers csapatának színeit. A New York Knicks és a Brooklyn Nets egymás elleni meccsét pedig egyperces néma megemlékezéssel kezdte.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja.

Az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon. Az NBA vezetője, Adam Silver, még 2015-ben az amerikai kosárlabdázás történetének egyik legnagyszerűbb játékosaként méltatta őt.     

Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek nyilatkoztak meg.           

Donald Trump amerikai elnök két bejegyzést is szentelt a Twitteren a balesetnek. Első bejegyzésében "szörnyűséges hírnek" minősítette a tragédiát, majd később azt írta: "jóllehet, minden idők tényleg egyik legnagyobb kosarasa volt, de épp csak élni kezdett".       

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke a kosárlabdázás "legendájának" nevezte, Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója pedig közleményben hangsúlyozta, hogy Bryant "történelmet csinált", és "kikövezte az utat a játékosok új nemzedéke előtt".     

A Twitteren fejezte ki együttérzését és Bryant iránti tiszteletét mások mellett Adam Silver, Magic Johnson - a Lakers korábbi játékosai - a Kosárlabda-játékosok Országos Szövetsége, Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos, továbbá az Országos Jégkorong Liga.     

Vasárnap este a Los Angeles-i Staples csarnoknál gyülekeztek Kobe Bryant rajongói, közülük sokan koszorúkat vittek a csarnokhoz.

.