Ítéletidő, özönvízszerű esőzés, áradások az Egyesült Államok déli tagállamaiban

MTI

2020.02.11. 10:17

Az alacsonyabban fekvő vidékeken víz alatt állnak az utak.

Ítéletidő tombol, az özönvízszerű esőzések miatt áradnak a folyók és patakok az Egyesült Államok déli tagállamaiban - jelentette hétfőn este az amerikai országos meteorológiai szolgálat.  

Az ítéletidő Texas keleti megyéiben, Mississippiben, Alabamában és Tennessee államban tombol. Az esőzések és az áradások miatt utak váltak járhatatlanná, sok helyütt iskolák és állami hivatalok maradtak zárva.

Az alacsonyabban fekvő vidékeken víz alatt állnak az utak. A Tennessee-folyó völgyében - ahol egykor a cseroki indiánok éltek - hétfőn órákon keresztül zuhogott az eső, a helyi hatóságok szerint a völgy folyóit és tavait rövid idő alatt az évszak átlagát sokszorosan meghaladó csapadék duzzasztotta fel.         

Víz alatt van az alabamai Birmingham belvárosa. Az állam északi vidékein már a múlt heti nagy esőzés elárasztotta az utakat, amelyeket akkor lezártak. A Mississippi államban lévő Yazoo City városka is víz alá került. 

A Texas keleti vidékeitől Észak-, és Dél-Karolináig húzódó sávban vihar- és árvízi riasztás van érvényben.

Kedden várhatóan erős széllökésekkel kísért viharok is tombolnak majd a térségben. Az előrejelzések szerint a viharzóna lassan északkeleti irányba, a szövetségi főváros, Washington felé veszi útját.

.