Kellemes lehet a hétvégi időjárás Los Angelesben és ennek nem örülnek a hatóságok

MTI

2020.04.25. 08:58

Nehéz lesz otthon tartani az embereket.

Los Angeles vezetői óva intik a helyieket, hogy a melegnek ígérkező hétvégén a tengerparton strandoljanak, vagy túrázni induljanak a természetbe.

Dél-Kaliforniában a hétvégére 33 Celsius fokos meleget jeleznek előre a meteorológusok, és több helyi vezető amiatt aggódik, hogy a helybéliek nem tartják be a szigorú előírásokat.

"Muszáj emlékeztetni arra, hogy az otthon tartózkodást javasló polgármesteri rendelkezés változatlanul érvényben van" - írta Michael Moore, Los Angeles rendőrfőnöke a Twitteren pénteken. A rendőrfőnök leszögezte, hogy a most meghozott áldozatok megóvják Los Angeles lakóinak egészségét, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az élet a lehető leggyorsabban térjen vissza majd a régi kerékvágásba.

A Los Angeles melletti Malibu polgármestere, Karen Farrer arra szólított fel mindenkit, hogy tartózkodjék a sztárok lakhelyeként ismert Malibu meglátogatásától. "Mindenki élvezze a saját környezetét vagy otthona kertjét" - mondta Farrer a CBS televízió helyi csatornájának. Hozzátette, hogy most mindenkinek nehezére esik nem kimenni a hegyekbe vagy a tengerpartra, de - mint fogalmazott - "meg kell hoznunk ezt az áldozatot, hogy megóvjuk e halálos betegségtől idős vagy sérülékeny embertársainkat".

Los Angeles az Egyesült Államok első nagyvárosai közé tartozott, ahol a koronavírus-járvány kirobbanásakor bevezették a kijárási korlátozásokat. A metropoliszban eddig több mint 17 ezer vírusfertőzöttet diagnosztizáltak, és 797 a vírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma.

Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója pénteken azt jelentette be, hogy az egész állam területén csütörtökön 95 ember halt meg a vírusfertőzés következtében. A kormányzó elmondta azt is, hogy folyamatosan alacsony szinten van a kórházba szállított betegek száma, s ezt a korán bevezetett és szigorúan betartatott társadalmi elkülönülés és a kijárási korlátozások előírásaival magyarázta. "Ezek bíztató jelek" - fogalmazott, de egyelőre nem vázolta fel, hogy mikor indulhat újra a gazdaság és a mindennapi élet ebben a nyugati parti tagállamban.

.