A párizsi olimpiai játékok egyik helyszíne is megsérült a franciaországi zavargások során

MTI

2023.07.01. 19:02

A centrum építkezése közelében parkoló buszokat is felgyújtották.

A jövő nyári párizsi olimpiai játékok egyik helyszíne is megsérült a franciaországi zavargások során - adta hírül a jövő nyári versenyek infrastruktúrájáért felelős állami cég.

A Solideo közleménye szerint a vízi sportok edzőközpontjának homlokzatában esett kár. A centrum építkezése közelében parkoló buszokat felgyújtották. Az épület homlokzata kisebb sérüléseket szenvedett - áll a bejelentésben.

A péntekről szombatra virradó éjszaka folyamán csaknem ezer embert vettek őrizetbe Franciaországban az immár negyedik napja tartó zavargásokban, amelyek annak ellenére folytatódtak, hogy a francia kormány 45 ezer rendőrt vezényelt Párizs és több francia nagyváros utcáira, hogy megfékezzék a gépkocsik és épületek elleni gyújtogatásokat és a boltok fosztogatását.

A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a Párizstól nyugatra található Nanterre-ben kedd reggel egy rendőr agyonlőtte Nahel M. 17 éves helyi lakost, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor, és a rendőr elmondása szerint veszélyben érezte saját és társa életét. Az igazoltatásról készült felvétel azonban ezt nem igazolta, ezért a 38 éves motoros rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték, majd szándékos emberölés miatt eljárás indult ellene.

A párizsi olimpiai játékokat jövőre július 26. és augusztus 11. között rendezik.

.