Másfél nap után mentettek ki egy szerencsétlenül járt férfit az Atlanti-óceánból

MTI

2023.08.07. 10:14

Az amerikai parti őrség talált rá.

Mintegy 35 órával eltűnése után mentettek ki az Atlanti-óceánban felborult csónakjából egy amerikai férfit, 19 kilométerre Florida partjaitól - írta hírportálján hétfőn a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató.

A 25 éves Charles Gregory kora reggel horgászni indult csónakjával, ám miután hosszú ideig nem tért vissza a floridai St. Augustine-ben csónakkikötőjébe, családja értesítette a hatóságokat.

Apja, Raymond Gregory elmondása szerint egy hullám felborította a fia csónakját, amely messze elsodródott a parttól. Charles elhagyta a mentőmellényét és a mobiltelefonját is, a nyílt óceánon töltött idő alatt cápák kerülgették és medúzák csípték meg.

"Halálra rémült. Azt mondta, hogy abban a harminc órában többet beszélgetett Istennel, mint addig egész életében" - fogalmazott a férfi a CNN amerikai hírcsatornának.

A szerencsétlenül járt horgászra végül az amerikai parti őrség talált rá, miután repülőgépről észrevették az óceánban hánykolódó kis, lapos fenekű alumíniumcsónakot, rajta Gregory-val.

.