Huszonhat kormányablak nyílik a hétvégén

2015.01.29. 18:25

Könnyebb és gyorsabb ügyintézést várnak a változásoktól.

A hétvégén 26 új kormányablak nyílik meg az ügyfelek előtt, így összesen már 100 kormányablak lesz az országban. A tervek szerint az év végére ez a szám eléri a 280-at. Így minden járási székhelyen lesz lehetőség a hivatali ügyintézésre - írja a kormany.hu.

A lap szerint ez komoly változást eredményezhet az állami ügyintézés minőségében, mivel évente milliós nagyságrendű az az ügy, amit a kormányablakok és a hozzájuk tartozó járási hivatalok bonyolítanak.

Huszonhat kormányablak nyílik a hétégén

Elvileg 2015-ben megváltozik a az ügyintézés kultúrája, minősége, időtartama, és rövid időn belül az ára is, így a magyar állam szolgáltatásait igénybe vevő állampolgárok, hivatalos ügyeiket egy helyen tudják majd elintézni.

A fejlesztések révén a jelenlegi 265 helyett a közeljövőben több mint kétezer ügymenet indítására lesz lehetőségük az ügyfeleknek.

Fontosabb változások:

- Megnyílik és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni.

- A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést.

- 2016-ban az állam számára fizetett illetékek, bírságok és járulékok nagyságrendje és száma, jelentős mértékben, az állami rezsicsökkentés keretében csökkeni fog.

- Március 1-től  a kabinet az állami segélyeket, a munkanélküliség, betegség esetén járó járulékokat, vagy a szülés esetén járó támogatásokat, az állam a járási hivatalokon keresztül biztosítja a lakosság számára.

Valamint a területi közigazgatás átalakításának fontos állomása, hogy Baján, Kiskunhalason, Orosházán, Gyulán, Mezőkövesden, Szerencsen, Budapesten, Kisteleken, Szegeden, Sopronban, Gyöngyösön, Tiszafüreden, Oroszlányban, Tatabányán, Bátorterenyén, Gyálon, Kaposváron, Nyírbátorban, Máriapócson, Bonyhádon, Tamásiban, Kőszegen, Szombathelyen, Csepregen, Sárváron és Devecserben új kormányablakok nyílnak.

Az eredeti cikk itt olvasható.

.