Megnyílt a kormányablak a szombathelyi vasútállomásnál

2015.01.30. 20:21

Úgy volt, hogy Lázár János is jön, de aztán nem jött. A kormányablak viszont, be kell vallani, gusztusos.

A kormánymegbízotti kabinettől tegnap reggel kapott meghívóban még az szerepelt, hogy az eseményen itt lesz Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán, a területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

Aztán délután még egy levél jött ugyanonnan, azt közölve, hogy a két országosan is fontos ember mégsem tud eljönni.

Helyi fontos emberből viszont igencsak sok volt azon a péntek délutáni ünnepségen, mely során átadták a szombathelyi vasútállomás épületében a város új kormányablakát.

Megnyílt a kormányablak a szombathelyi vasútállomásnál

Itt volt Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Puskás Tivadar polgármester, Ungvári Csaba, a GySEV vezérigazgató-helyettese, Tiborcz János megyei rendőrfőkapitány, Ágh Ernőné, főigazgató, Görcz Gyula Csaba járási hivatalvezető és még sokan mások.

Harangozó Bertalantól megtudtuk: fontos és látványos megállóhoz érkezett a közigazgatás átalakítása: az országban egyszerre 26 kormányablakot adnak most át, ebből Vas megyére négy jut.

A szombathelyi mellett Csepregen, Kőszegen és Sárváron is avatás van a mai napon.

A tervek szerint 2015 végére már 280 kormányablak lesz az országban, ahol „egyszerűen, gyorsan és hatékonyan” tudjuk majd az ügyeinket rendezni.

Vas megyében várhatóan 12 kormányablak lesz a mai hat helyett.

Érdemes megjegyezni, hogy a jövőben a Bejczy utcai okmányiroda is kormányablakká alakul, merthogy a kormányablakok veszik át az okmányirodák szerepét, így a jelenleg  intézhető ügyek száma – ami most 265 - is jelentősen nő majd.

A GYSEV épületében nyílott kormányablak egyébként roppant tágas és gusztusos, nemcsak az Éhen Gyula tér felől, de a peronról is megközelíthető, és itt is működik a cég utas-tájékoztató rendszere.

Az Alon tudósítójának az ott dolgozó hölgyek arról számoltak be, hogy nemcsak a gyermeksarokkal is rendelkező ügyféltér, de a kiszolgáló helyiségek is minőségiek.

A vasútállomás környékén naponta 30-40 ezer ember fordul meg.

 

.