Hirdetés


Novellákat olvashat amíg a buszra vár

2017.07.04

Hamarosan számos budapesti busz- és villamosmegállóban olvashatják az utasok az Álljon meg egy novellára! nevű irodalmi pályázat húsz legjobb művét.

Hirdetés

Fotó: illusztráció, pixabay

Hamarosan számos budapesti busz- és villamosmegállóban olvashatják az utasok az Álljon meg egy novellára! nevű irodalmi pályázat húsz legjobb művét.

    A JCDecaux médiavállalat pályázatára mintegy 2500 munka érkezett, ezekből választotta ki a legjobb húszat, valamint a három nyertest a Grecsó Krisztián vezette zsűri.
    A győztes alkotást a Budapesten tanuló 20 éves piliscsévi Somogyi Katalin írta, aki a Katicabogár című novellájával 300 ezer forintot nyert az elismerés mellé. Kapcsolás című írásáért második díjat és 200 ezer forintot nyert Orosz Adél, a 100 ezer forinttal járó harmadik helyet pedig Somogyi Boglárka - Somogyi Katalin testvére - szerezte meg a Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című novellájával - közölte a médiavállalat kedden az MTI-vel.

    A három győztes novella mellett a másik 17 legjobb írást is megjelentetik az utasvárókban. Az alkotásokról angol fordítás készült, hogy a turistaszezonban Budapestre látogató külföldiek is benyomásokat szerezhetnek a magyar irodalomról.

    Közönségszavazást is rendeznek: a városszerte kihelyezett novellák az interneten - a jcdecauxnovella.blog.hu címen magyarul, a jcdecauxshortstories.blog.hu oldalon pedig angolul - is olvashatóak, ahol lehetőség van a szavazásra. A legtöbb szavazatot elérő írás szerzőjét értékes könyvcsomaggal járó közönségdíjjal jutalmazzák - olvasható a közleményben.