Művészetek Völgye - Nézőcsúcs Kapolcson, a legifjabb 2 hónapos volt

2017.07.31. 11:41

Művészetek Völgye számokban: 2 lánykérés, a legfiatalabb völgylakó 2 hónapos

A Völgykomolyzene és Virtuózok helyszínén, a római katolikus templomban a tíz nap alatt több mint 30 koncert várta a látogatókat. A Papageno Klasszik helyszínén volt olyan látogató, aki egyetlen komolyzenei programot sem hagyott ki. Idén Taliándörögd fogadta a színház szerelmeseit. A zenei programokkal párhuzamosan több száz embert fogadott az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) támogatásával megvalósuló három színházi helyszín. A Nemzeti Szín-Téren, az SZFE Globe és a Fidelio Színház Színpadán közel 70 előadást láthattak a nézők. A fesztiválon idén először üzemelt nagy sikerrel a Színészautomata, amelynek bevételét a szervezők a látogatókkal közösen jótékony célra ajánlják fel.

 

A Hagyományok Háza szervezésében megvalósuló Folk Udvarban többek között Berecz András is megfordult, valamint fellépett a Muzsikás és a Zagyva Banda is. A LEMangURIA Kreatív Mozgásudvar igazi oázis volt a fesztiválozók számára. Az Artjáró udvarában egymásnak ismeretlen fesztiválozók gyűltek egy sátor alá és vitatták meg véleményüket a mesterséges intelligenciáról vagy a virtuális valóságról. Idén a taliándörögdi ElevenKertbe költöztek a Cseh Tamás Program zenekarai; a Kocsor Háznál frissen megalakult Fonó Udvar pedig a budapesti Fonó népzenei és világzenei kínálatát hozta el.

 

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére közös helyszínnel készült a református és az evangélikus egyház. A Néprajzi Múzeum idén egyedüli múzeumként vett részt saját udvarral a fesztiválon közösségi lazítójával, az Etno Ligettel. Népszerű volt a látogatók körében a több civil szervezet összefogásával működő Művészetek Zöldje, ahol például a WWF, a Jane Goodall Intézet és a Greenpeace is kitelepült.
 

Ötezer kilométer, 211 kézműves, 2 lánykérés – a fesztivál számokban

A települések között közlekedő, 50 kilométeres távot teljesítő Csigabuszok idén több mint ötezer kilométert tettek meg a 10 nap alatt. A Művészetek Völgyében ezúttal 211 kézműves és 60 vendéglátós vett részt. A fesztiválon két lánykérés történt; az egyiket a Muharay Udvarban egy spontán módon szerveződő, 120 tagú népi együttes is kísérte. A legfiatalabb völgylakó 2 hónapos, míg a legifjabb sátorozó egy 8 hónapos kisbaba volt. A legidősebb önkéntes völgymunkatárs egy 54 éves anyuka volt.

A Magyar Vöröskereszttel közösen idén is minden nap volt véradás, amelyért cserébe napijegyet kaptak a felajánlók: 950 véradó érkezett, akik így összesen 2850 emberéletet mentettek meg.

120 sportos fesztiválozó vett részt a félmaratonon és az öt kilométeres kapolcsi földönfutók versenyén; az indulókat lelkes, 200 fős szurkolói csapat buzdította a rajtnál, a taliándörögdi Nemzeti Szín-Tér melletti focipályán.

A már hivatalosan is kutyabarát fesztiválra idén a korábbi éveknél is többen hozták el kedvenceiket; négy helyszín várta friss vízzel és jutalomfalattal a négylábú fesztiválozókat.

 

A fesztivál alatt készült kisfilmjeink az alábbi felületeken érhetők el:

 

Így indult a Művészetek Völgye:https://www.youtube.com/watch?v=JGZmOmEkVFk&t=45s

A Völgy eddigi legszebb pillanatai: https://www.youtube.com/watch?v=iZNGU7ucriU&t=9s

Fokozódik a hangulat a Művészetek Völgyében:

https://www.youtube.com/watch?v=eGlyPLl4DCE&feature=youtu.be

Az anyagokat a Völgy videósa, Petkó Gergely Ricsi készítette.

YouTube-csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCoV3rqeXIZh58ST5BtWv5VA

Fotógaléria elérhető a Művészetek Völgye Facebook-oldalán és a fesztivál weboldalán érhető el. Fotókredit: Völgyfotó

 

.