Művészetek Völgye - Rekordszámú látogató Kapolcson (képsorozat)

2017.07.30. 20:30

Mintegy 200 ezren voltak az idei rendezvényen

Hatvan százalékkal több jegyet adtak el a Művészetek Völgyére, mint tavaly, és összesen mintegy 200 ezren voltak a rendezvényen - közölték a fesztivál szervezői vasárnap az MTI-vel.

    A 27. Művészetek Völgye tíz napig várta a látogatókat Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden; az első hétvégén közel 60 ezren, a további hét napon pedig 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

    Mint közölték, idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája: Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset, Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.
    A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes.

    A Momentán Udvar legkedveltebb vendégei voltak Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor, de a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán című improvizációs szappanopera is nagy sikerrel futott. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar dzsessz legjelesebb képviselőivel, a 10 nap alatt összesen 40 dzsesszkoncerttel várta a látogatókat.
    Hobo idén versestjeivel varázsolta el közönségét saját udvarában Taliándörögdön. Idén először volt jelen a Magyar Nemzeti Filmarchívum a fesztiválon; népszerű volt az animációsarok, ahol a gyerekek maguk rajzolhattak filmkockákat, amelyeket egy 90 éves géppel aztán mozgásba is hozhattak.

    A Völgykomolyzene és Virtuózok helyszínén, a római katolikus templomban a 10 nap alatt több mint 30 koncert várta a látogatókat.
    Idén Taliándörögd várta a színház szerelmeseit: több száz embert fogadott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló három színházi helyszín.

    A Nemzeti Szín-Téren, az SZFE Globe és a Fidelio Színház Színpadán közel 70 előadást láthattak a nézők.
    A Művészetek Völgyében ezúttal 211 kézműves és 60 vendéglátós vett részt - közölték a fesztivál szervezői. Képek: Csizmadia Anna, Prikazovics Júlia és Várnai Virág

Galéria

.