Hirdetés

A Vitalitas Galéria utolsó tárlata
Czika László

A Vitalitas Galéria utolsó tárlata

Czika László

2018.10.26. 14:27

Kovács Gabriella textilművész és Kecskés Zoltán grafikus kiállítása a Vitalitas Galériában

Hirdetés

Szokásosan szépszámú érdeklődő előtt nyitotta meg a Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója Kovács Gabriella textilművész és Kecskés Zoltán grafikus kiállítását.

 

Kovács Gabriella 1996-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskola látvány- díszlet- jelmeztervező szakán diplomázott. 

1996-tól kárpitszövési technikákat tanult Rónai Éva textilművésztől, kinek művészete azóta is nagy hatással volt rá. Kárpitszövés és kelim szőnyegek tervezése mellett 1998-ban kezdett el nemezkészítéssel is foglalkozni. Nemezképeket, szőnyegeket, öltözék- kiegészítőket, egyedi nemeztárgyakat készít.

Munkáiban törekszik a narratív, egyedi formákkal, hangulatokkal sajátságos, személyes kötődést kifejező tárgyakat készíteni.
Szívesen gazdagítja a felületeket fonalakkal, selyemmel, különböző tulajdonságú kártolt gyapjúkkal, a nemezelés hagyományos és „újkori” technikájával. 
A fonalakkal való textúrák használata ebben a formában, mint ahogy ő alkalmazza, nyolc éve még egyedi volt, azóta igen elterjedt.

 

Kecskés Zoltán 1995-ben nyert felvételt a Képzőművészeti Egyetem Tervező Grafika szakára, dolgozott a „régi” egyetemi színpad dekoratőreként, a Deka-Dance táncegyüttes díszlet- és fénytervezőjeként.

1998 óta Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének a tagja, 2006–2010 között P. Art Médiaügynökség grafikai vezetője.

Tizenöt éve foglalkozik számítógépes grafikával, elsősorban cégek, kulturális intézményeknek tervez grafikai anyagokat. A Vitalitas grafikai arculatát is ő hozta létre 2001-ben.

 

Scheiber Katalin a Vitalitas Galéria utolsó tárlatán megköszönte az együttműködést az összes kiállítónknak, a fellépő előadó művészeknek, a kuratóriumunk tagjainak és mindazoknak, akik magukra vállalták egy-egy kiállítás megnyitását. Külön kiemelte az örökös kuratóriumi elnök Várnai Valéria és a jelenlegi elnök Kőszegfalviné Pajor Klára áldozatos munkáját.

És végül köszönetet mondott a Vitalitas Galéria törzsközönségének, mindazoknak, akik az elmúlt 18 évben töretlen lelkesedéssel vettek részt a galéria kulturális atmoszférájának alakításában.

Galéria

.