Robert de Niro 30 évet fiatalodott egy filmben

MTI

2019.08.03. 09:02

Digitálisan megfiatalították Scorsese gengszterfilmjének szereplőit, köztük Robert De Nirót és Al Pacinót.

Digitálisan megfiatalították Martin Scorsese The Irishman című filmjének szereplőit, köztük Robert De Nirót és Al Pacinót, a film közzétett trailere ízelítőt ad a szeptemberben bemutatásra kerülő alkotásból.

A Netflix gyártásában 125 millió dolláros költségvetéssel készült, eredeti történeten alapuló filmet Frank Sheeran (Robert de Niro) szakszervezeti tisztviselő és állítólagos bérgyilkos valamint Jimmy Hoffa, a fuvarosok szakszervezetének rejtélyesen eltűnt vezetője (Al Pacino) kapcsolatáról nagy várakozás övezi. 

A film forgatókönyvét Steve Zaillian írta Charles Brandt 2003-ban megjelent Hallom, szobafestő vagy című bestsellere alapján, amely Sheeran életét és kapcsolatát a Bufalino maffiával tárja fel. 

A több évtizeden át játszódó történetben mindkét Oscar-díjas színész a filmvásznon különböző életkorokban jelenik meg, amit nem csupán sminkeléssel, hanem a VFX digitális technológiával tettek tökéletessé. A digitális megfiatalítás technikáját a George Lucas alapította cég, az Industrial Light & Magic fejlesztette ki - adta hírül a Hollywood Reporter.

Az eredmény különösen Robert de Niro esetében látványos, akit több mint 30 évvel fiatalítottak meg.
A film további szereplői között van Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Sebastian Maniscalco és Harvey Keitel, akiken szintén alkalmazták ezt a digitális technológiát.   

A film operatőre Rodrigo Prieto, aki együtt dolgozott Scorsesével a Wall Street farkasa és a Némaság című filmeken. Prietót utóbbi munkájáért Oscar-díjra jelölték, csakúgy mint a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című film operatőri munkájáért. A film vágója Thelma Schoonmaker, háromszoros Oscar-díjas vágó, aki régóta dolgozik együtt Scorsesével.

.