Webber-musicalt mutat be online a Madách Színház

MTI

2021.05.23. 13:02

A Vasárnap mondd el! című musical korábban sosem volt látható Magyarországon, és az is egyedülálló, hogy Andrew Lloyd Webber bármely művét online mutassák be.

Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.

A musicalt Szirtes Tamás rendezésében, hármas szereposztásban, Gallusz Nikolett, Gubik Petra és Simon Boglárka előadásában tűzik műsorra - olvasható a Madách Színház MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben kiemelik, hogy Szirtes Tamás és a Madách Színház ismét non-replika változat elkészítésére kapott jogot: újabb Webber-musicalt állíthatnak színpadra önálló rendezésben, díszletben és koreográfiával.

Mint hangsúlyozzák, a Vasárnap mondd el! című musical korábban sosem volt látható Magyarországon, és az is egyedülálló, hogy Andrew Lloyd Webber bármely művét online mutassák be.

Andrew Lloyd Webber 1979-ben a Sydmonton Fesztiválon mutatta be a musicalt Marti Webb előadásában, majd még ebben az évben lemezen is megjelent a dalciklus. Az angol slágerlistán a második helyre került, a dallistán pedig a harmadik helyig jutott a Take That Look Off Your Face című szerzemény - olvasható a darab ismertetőjében.

Az egyszemélyes show-t a West End és a Broadway mellett nagyon sok országban színpadra állították az évtizedek folyamán, a magyar közönség azonban most először láthatja, Bárány Ferenc magyar fordításában.

A Vasárnap mondd el! című musical azon Webber-művek közé tartozik, amelyek először hanglemezként arattak sikert, mint a Macskák, a Jézus Krisztus szupersztár vagy a József és a színes szélesvásznú álomkabát. A mű színpadi megvalósítása így összetett kreatív munkát bíz a rendezőre - mutatnak rá a közleményben.

Mint írják, Andrew Lloyd Webber és Don Black musicalje egy Amerikában élő fiatal angol lányról szól, aki New Yorktól Hollywoodig csak egyvalamit keres kitartóan és reménytelenül: a szerelmet. A lány által énekelt különböző hangvételű dalokból egy sokszínű történet bontakozik ki, amely a kapcsolatteremtés nehézségein keresztül az önismeret megszerzéséhez vezető szövevényes utat járja be, és egyre bizonyosabbá válik, hogy az út végén a főszereplőnek önmagát kell elfogadnia ahhoz, hogy esélye legyen a boldogságra.

A lány próbálkozásai leginkább kudarcra vannak ítélve, csupán a darab végén, az utolsó dalban sejlik föl egy halvány reménysugár, hogy talán nincs minden veszve, és végre rátalál az igaz szerelem.

"Ez a bensőséges, egyfelvonásos, egyszereplős, elejétől végéig dalokból álló színdarab - mely nem mellesleg Andrew Lloyd Webber néhány legszebb, legszívhezszólóbb dalát is tartalmazza - tökéletes lehetőséget nyújt minden énekes színésznőnek arra, hogy önmagát és tehetségét megmutathassa" - írják a produkcióról.

Az előadás díszletét és videóanimációját Vízvárdi András, a jelmezeket Pallós Nelli tervezte, a koreográfus Tihanyi Ákos. A produkciót zenekari kísérettel viszik színre, Kocsák Tibor zenei vezetésével.

.