Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez az új évadban a Savaria Szimfonikus Zenekar

MTI

2021.09.06. 19:18

Az új évadban a kiváló magyar szólistagárda mellett külföldi művészek is érkeznek - Angliából, Spanyolországból, Ausztriából és Horvátországból - a Bartók Terem színpadára.

Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez bérleteseinek a 2021/22-es szezonban a Savaria Szimfonikus Zenekar, amely szeptember 10-én Edward Elgar csellóversenyével és Richard Strauss Aus Italien című szimfonikus költeményével indítja az évadot a szombathelyi Bartók Teremben.

Kiss Barna igazgató a zenekar hétfői programismertető sajtótájékoztatóján elmondta: az Ősz és a Tavasz nevet viselő bérletsorozatok keretében az elmúlt évadban megismert nagyszerű magyar dirigensek - Vajda Gergely, Cser Ádám, Dobszay Péter és Thomas Kornél - mellett olasz karmesterek is vezénylik majd a társulatot.

Az évad műsorában olyan közkedvelt alkotások is szerepelnek, mint Sztravinszkij Tűzmadara, Verdi Requiemje, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művének Ravel-féle átdolgozása és Bartók A csodálatos mandarin című balettzenéje.

Kiss Barna hozzátette: az új évadban a kiváló magyar szólistagárda mellett külföldi művészek is érkeznek - Angliából, Spanyolországból, Ausztriából és Horvátországból - a Bartók Terem színpadára.

A már meghirdetett, Ünnepek elnevezésű bérletsorozat koncertjei, amelyeket a Hamar Zsolt irányításával elhangzó záró előadás kivételével Kovács János dirigál, jeles alkalmakhoz illeszkednek: a zene világnapját, az október 23-i nemzeti ünnepet, a karácsonyt, a húsvétot és a magyar klasszikus zene napját is koncerttel köszönti a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Az évad a tervek szerint egy különleges előadással zárul: Verdi egyik legismertebb operája, a Rigoletto Kesselyák Gergely vezényletével csendül fel az Agora Savaria Ifjúsági és Sportházban.

Kiss Barna hozzáfűzte: bíznak abban, hogy idén a koronavírus-járvány függvényében újra megrendezhetik a zenekar szilveszteri gáláját és a Hollywood Classics filmzenei koncert előadásait is.

.