Pieces of a Woman címmel Mundruczó Kornél rendezése látható a Vígszínházban

MTI

2022.04.03. 13:37

A 2018-ban bemutatott előadás felkavaró vízió a modern nőkről, akik azért harcolnak, hogy maguk dönthessenek a saját életükről.

Május 4-én és 5-én a Vígszínházban lesz látható a TR Warszawa (PL) Pieces of a Woman című előadása Mundruczó Kornél rendezésében.

A 2018-ban bemutatott előadás felkavaró vízió a modern nőkről, akik azért harcolnak, hogy maguk dönthessenek a saját életükről - olvasható a Vígszínház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Közép-Európában játszódó családtörténet általános érvényét bizonyítja a produkció zajos sikere Avignontól Athénig szerte Európában és a belőle készült film világsikere.

"Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata drámaíró minden szereplőt nagy empátiával ábrázol, nem ítélkeznek, nem illetik kritikával a családi asztal körül összegyűlt szereplőket. Az előadás bensőséges hangulatával, részletgazdag, valósághű történetével és a színészi alakítások érzékenységével ragadja meg a nézőt" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadás lengyel nyelven, magyar és angol felirattal látható. A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

Április 9-én a Barátom, Harvey című vígjátékot mutatják be a Vígszínházban, a főbb szerepekben Rudolf Péter, Balázsovits Edit, Szilágyi Csenge, Brasch Bence és Kőszegi Ákos lép színpadra.

A közleményben Valló Pétert, az előadás rendezőjét idézik, aki kiemelte: már nagyon hiányzott a Vígszínház repertoárjából egy klasszikus vígjáték. "Arra törekedtünk, hogy olyan darabot válasszunk, ami azon túl, hogy könnyedséget, napsütést hoz a nézők lelkébe, valami fontosat is megfogalmaz, amit mindenki magával tud vinni" - tette hozzá.

A Barátom, Harvey című darab ingyenesen megtekinthető nyílt próbájára április 2-án, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket.

.