Kulturális, gasztronómiai fesztivált tartanak szombaton a debreceni Nagyerdőben

MTI

2022.07.13. 15:10

Tíz helyi vállalkozás összefogásával és a debreceni önkormányzat támogatásával ÚriMurit rendeznek szombaton a Nagyerdőben - jelentették be a szervezők a program helyszínén, a Békás-tó partján sajtótájékoztatón szerdán.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere elmondta, hogy a város örömmel támogat minden olyan helyi kezdeményezést, amely közösséget teremt. Emlékeztetett rá, hogy néhány évvel ezelőtt a belvárosi Halközben, helyi vállalkozások kezdeményezésére rendezték meg az első ÚriMurit, a járvány miatt azonban szüneteltetni kellett a rendezvényt.

Most ugyancsak a vállalkozások közreműködésével megtarthatják a második gasztro-kulturális találkozót, de már új helyszínen, a Nagyerdőben - tette hozzá.

Pántya Szabolcs vállalkozó, főszervező, a rendezvény ötletgazdája jelezte: a parkerdő fái között lesz régiségvásár és -kiállítás. A programsorozat keretében a gyerekeket a Természettár nevű sátor várja.

A Debreceni Sakk Barátok Egyesülete (DBSK) köztéri sakkozásra hív, a piknikhangulatról több helyi étterem, fröccsterasz és "koktélszínház" gondoskodik.

Fellép Kollányi Zsuzsi énekesnő, valamint Lőrincz Ádám zongorista. Hajnal háromig lemezlovasok fokozzák a hangulatot - sorolta a főszervező.

Pántya Szabolcs hozzátette: a rendezvény bevételéből az Együtt az állatokért állatvédő egyesület tevékenységét támogatják.

.