Ismét barokk pompába öltözik Győr ezen a hétvégén

MTI

2022.08.11. 20:58

29. alkalommal rendezik meg a barokk esküvőt.

A szombati ceremónián egy győri és écsi fiatal fogad egymásnak örök hűséget.

A Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) közösségi oldalán megjelent összefoglaló szerint a program péntek délután kézműves vásárral indul a Széchenyi téren, majd a Városi Levéltár pincéjében az intézmény igazgatója, Bagi Zoltán jóvoltából a lőcsei fehér asszony tragédiája elevenedik meg.

Aznap a Barocco Csoport a Széchenyi téren a barokk korba repíti a látogatókat táncaikkal, amelyet egy felvonulás követ. Ezen barokk ruhákba öltözve vonulnak a résztvevők és a zászlóforgatók a Baross úton.

A felvonulást követően a Musica Historica régizene együttes szerenádot ad a menyasszonynak.

Másnap fanfárzene köszönti az ünnepnapot a Széchenyi téren, ahol a kézműves vásár mellett barokk ügyességi játékok is lesznek.

Joós Tamás énekmondó zenés, bábos előadást tart a gyermekeknek, majd barokk táncok és bolond zenészek szórakoztatják a látogatókat. Később a Kalimpa Színház előadásában a Királykisasszony cipője című zenés bábelőadást lehet megtekinteni.

A programban szerepel még a bolond esküvő, hárfazene, valamint a Canerata Sumynona régizene együttes fellépése.

A Városház téren a Győri Népművészeti Egyesület barokk táncokat mutat be, majd onnan indul a hagyományos barokk felvonulás a Bécsikapu térre. Közben a Széchenyi téren a Győri Ütőegyüttes lép fel.

A barokk esküvőt ezúttal is a Dunakapu téren tartják, amelyen Fodor Virág és Schreiner Károly, győri és écsi lakosok kötik össze életüket egy 18. századi főúri házasságkötési ceremónián.

A programsorozatot barokk táncház zárja.

.