Narancshéjból készült ruhákat is bemutatnak egy kiállításon

MTI

2023.03.11. 15:33

De többek között banánrostot, kókuszdióhéjból készült bőralternatívákat és parafa port is felhasználtak.

Fenntartható anyagokból, például narancshéjból készült ruhákat is bemutatnak az amszterdami Fashion for Good Museum Grow című pop-up kiállításán, amelyet március 13. és 25. között lehet megetkinteni a Metropolitan egyetemen.

A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket bemutató interaktív tárlat a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének üvegtermében kap helyet - olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az először Amszterdamban, majd idén februárban Dániában bemutatkozó tárlat szervezői arra kértek fel fiatal divattervezőket, hogy a természetben megtalálható anyagok felhasználásával készítsenek olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyeken keresztül bemutatható, hogyan használhatók a divat- és textiliparban a bioanyagok. Huong Nguyen, Frederieke Broekgaarden, Eva Sonneveld és Charlotte Bakkenes holland tervezők többek között banánrostot, kókuszdióhéjból készült bőralternatívákat és parafa port használtak az alkotások elkészítéséhez, Karim Adduchi pedig egy narancshéjból készült selyemruhát tervezett, amelyet a kiállításon meg is lehet majd érinteni.

A bioanyagok még kevéssé ismertek, ezért a tárlat kiemelt célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a divatipar jövőjében fontos szerepet játszó anyagokat. Ebben a kiállítás anyagán túl egy interaktív játék is segíti majd a tárlatra látogatókat, akik egy speciális alkalmazás segítségével szórakoztató és interaktív módon tudhatnak meg többet a témáról.

.