Johnny Depp szerint az elmúlt években róla megjelentek jelentős része szörnyű kitaláció

MTI

2023.05.18. 22:11

Az amerikai filmsztár ezt a 76. cannes-i fesztiválon mondta.

Johnny Depp szerint az elmúlt években róla megjelentek jelentős része "elképzelhetetlen és szörnyű kitaláció". Az amerikai filmsztár ezt a 76. cannes-i fesztiválon mondta.

"Vannak emberek, akik azt hisznek, amit akarnak, de az igazság az igazság. Az elmúlt öt-hat évben a jelentős része mindannak, amit olvashattak, egy elképzelhetetlen, szörnyű kitaláció" - mondta a színész szerdán a főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi film sajtótájékoztatóján.

A Maiwenn rendezésében a versailles-i kastélyban forgatott alkotásban Johnny Depp XV. Lajos francia királyt alakítja, franciául. A film versenyen kívüli világpremierje kedd este volt Cannes-ban.

A kosztümös film Johnny Depp nagy visszatérését is jelenti a filmvászonra, miután az elmúlt években elsősorban a volt feleségével, Amber Heard színésznővel folytatott bírósági ügyei miatt került a címlapokra. Bár az 59 éves amerikai filmsztárt nem ítélték el, és tagadta, hogy erőszakosan viselkedett volt feleségével, a vádak miatt amerikai filmekben nem kap szerepet.

Arra a kérdésre, hogy még mindig úgy érzi-e, hogy Hollywood bojkottot hirdetett ellene, a sztár azt válaszolta: "nem, egyáltalán nem". Majd hozzátette: "nem érzem, hogy bojkottálnának, mert nem is gondolok Hollywoodra".

"Fura és különös korban élünk, amikor mindenki önmaga szeretne lenni, de közben képtelen rá" - vélekedett a színész. Elmondta, hogy az elmúlt éveket "egy rossz viccként" élte meg, például azt, amikor "megkérnek, hogy szállj ki egy filmből, csak azért, mert pletykák terjednek".

Johnny Depp elmondta: nagyon büszke, hogy eljátszhatta a francia uralkodót, és "nagyon bátornak nevezte" a francia rendezőnőt, aki "egy Kentuckyból származó fickóra bízta XV. Lajos király" szerepét, és aki "nagyon türelmes" volt vele a forgatáson.

A Jeanne du Barry XV. Lajos francia király utolsó hivatalos szeretőjének életéről, felemelkedéséről és bukásáról szól, az egyszerű sorból származó kurtizán és az uralkodó őszinte szerelmére, illetve az udvar intrikáira koncentrálva.

Francia feminista szervezetek kedden tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy legújabb filmje műsorra tűzésével a cannes-i fesztivál rehabilitálja a vitatott színészt. A Libération című napilapban pedig francia művészek emeltek szót az ellen, hogy a világ egyik legjelentősebb filmes találkozója "vörös szőnyegen fogad agresszorokat".

A hat hétig tartó tárgyalás után született ítélet 2022 júniusban azt mondta ki, hogy Amber Heard a párkapcsolati erőszak áldozatairól írt újságcikkében megrágalmazta volt férjét, és kártérítést kell fizetnie.

Johnny Depp számos film alkotójaként felvonulhatott már a cannes-i fesztiválpalota vörös szőnyegén (Félelem és reszketés Las Vegasban, A Karib-tenger kalózai-széria, A halál ára), de most először érkezett egy francia film főszereplőjeként, amelyben franciául játszik. A polémia ellenére az amerikai filmszínészt a rajongók ünnepelve fogadták Cannes-ban, ő pedig hosszan osztogatott autogramot a világpremier előtt.

.