Pénteken kezdődik a Kapolcska Fesztivál

MTI

2023.06.29. 22:03

Az egész napos programokon sakk, társasjátékok, kézműves foglalkozások, látványőrlések, kovácsműhely-látogatások és HÍD-Tájművészeti Ösvény kirándulások várják a fiatalokat és a családokat.

Péntektől vasárnapig tart a 7. Kapolcska kisfesztivál és tábor: a fiataloknak szóló interaktív tábor ezúttal a klíma- és környezettudatosság, illetve az élő vizek tematikában zajlik.

A szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint az Eger-víz Napot is magába foglaló, 26 eseményből álló rendezvénysorozat a helyi értékeket és alkotókat mutatja be a kapolcsi múzeumokban és közösségi terekben.

A tájékoztató szerint a kisfesztivál pénteken este Juhász Réka és zenekarának fellépésével kezdődik, majd fél nyolctól a Kővágóörsi Faluszínház előadása lesz látható.

Szombaton 18 órakor, az Eger-víz Nap keretén belül a Malomszigeten fellép a Duna Szimfonikus Zenekar Szennai Kálmán vezényletével. Műsorukon Händel-, Smetana-, Strauss- és Csajkovszkij-művek hallhatók, ezt követően pedig a Falumalom-Pajtában moldvai táncházat tart a Rézeleje zenekar.

Vasárnap 14 órakor a katolikus templomban Szirtes Edina Mókus és barátai lépnek fel.

Mint írják, az egész napos programokon sakk, társasjátékok, kézműves foglalkozások, látványőrlések, kovácsműhely-látogatások és HÍD-Tájművészeti Ösvény kirándulások várják a fiatalokat és a családokat.

.