Az ügynök halálát mutatják be a Centrál Színházban

MTI

2024.01.27. 19:11

Az előadás főszereplői Stohl András mellett Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence.

Az ügynök halála című darabot mutatják be a Centrál Színházban február 24-én; Arthur Miller drámáját Stohl András főszereplésével tűzik műsorra, Alföldi Róbert rendezésében.

A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Arthur Miller 1949-ben született drámája - amelyet Bíró Bence friss fordításában mutatnak be - ma is aktuális, mert pont arról beszél, amiben élünk. Az előadás főszereplői Stohl András mellett Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence.

Kiemelték: Willy Loman egy jobb jövő reményében végigküzdi az egész életét, és idősebb korára sem képes leállni. Kiégett, elfáradt, mindig újabb falakba ütközik, mégis hiszi, hogy a győzelem holnapra biztosan elkövetkezik. De a talaj kicsúszik a lába alól, fejében összekeveredik a múlt, a jelen és a kilátástalan jövő - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, Arthur Miller gyerekkorában Amerika az ígéret földjének tűnt. Aztán jött a nagy gazdasági világválság és a totális összeomlás.

A közleményben kiemelik: Alföldi Róbert rendezőt a darab kapcsán az foglalkoztatja, hogy korunk Magyarországa vajon kinek és mit ígér. A rendező elmondta: Bíró Bence új fordításában nagyon sűrű anyag született, amelyben nagy erővel jelenik meg, hogy a kibeszéletlen problémák miatt a szereplők hogyan cipelnek évtizedes sérelmeket és azok milyen indulatokat gerjesztenek. Miközben mindenkiben ott a mérhetetlen szeretetvágy.

Kiemelte: ez egy igazi családi sztori, ami annyira fájdalmas, hogy sokszor a sírás már nem is elég, már kínunkban röhögünk. "Rólunk szól. Fájdalmasan és kérlelhetetlenül" - fogalmazott a rendező.

Az előadásban a főszereplők mellett Földes Eszter, Kocsis Pál, Puskás Dávid és László Zsolt is játszik. A díszlet- és jelmeztervező Kálmán Eszter, a dramaturg Bíró Bence.

.