Programok pünkösdkor a Margitszigeten

MTI

2024.01.20. 22:11

A rendezvényen pünkösdi királyt és királynét is választanak.

Egész napos családi programot szervez pünkösdkor a Margitszigeti Színház idei szezonja nyitásaként. Május 19-én, vasárnap a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget.

A pünkösdi népi hagyományokat zenével, tánccal és játékokkal megelevenítő rendezvényen pünkösdi királyt és királynét választanak - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Este Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című zenés művét tűzik műsorra.

A LantArt Produkció előadása az idén új szereposztással tér vissza a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. A darabban Máriát Bordás Barbara, Jézust György-Rózsa Sándor, János apostolt Földes Tamás alakítja, míg Heródes szerepében Molnár Levente operaénekes debütál.

A produkció rendezője Juronics Tamás, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Benedek Mari tervezte. Az előadásban közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa.

Az 1991-ben a Madách Színházban bemutatott zenés mű Szűz Mária történetét meséli el: ifjúságától Krisztus születésén és kereszthalálán át Mária mennybemeneteléig követi az eseményeket János apostol látomásos tolmácsolásában.

.