Az ország legnagyobb kávéfesztiválja kezdődik szombaton

MTI

2024.02.23. 16:02

KávéBár Bazárt idén is a Millenárison tartják meg.

Minden eddiginél több, mintegy ötven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 14. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris park B csarnokában.

Az ország legnagyobb kávéfesztiváljának látogatói a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolhatnak a kiállítók termékeiből. Idén számos újdonság szerepel a programok között a Tasting Table-kóstolóktól a KávéBár-kvízdélutánig - közölték az MTI-vel a szervezők.

Kiemelték, hogy az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

A KávéBár Bazár hagyományosan szakmai bajnokságoknak is helyt ad. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertese a koppenhágai World of Coffee expóra utazhat, a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny indulói pedig színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket mutatnak be.

Újdonságnak számít az exkluzív Tasting Table, ahol  a vendégek kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt 12 fős kóstolóprogramokon. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett ital spanyol, olasz és magyar verziója is.

Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat, miközben több kiállító is szervez saját bajnokságokat - áll a közleményben.

.