Idén is több száz programot kínál országszerte a Közösségek Hete

MTI

2024.05.19. 13:09

Hétfőtől és vasárnapig országszerte 120 településen több mint 150 programszervező mintegy 300 programmal várja a látogatókat.

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a Közösségek Hete országos rendezvénysorozatot, amelynek során hétfőtől és vasárnapig országszerte 120 településen több mint 150 programszervező mintegy 300 programmal várja a látogatókat - közölte a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pénteken az MTI-vel.

A közösségi értékeket és a közösség megtartó erejét a középpontba állító eseménysorozatra országszerte színes programokkal készülnek a múzeumok, a könyvtárak, a közművelődési intézmények és a különböző civil közösségek - olvasható a szervezők közleményében.

Az idén "Ez állati jó lesz!" mottóval zajló programsorozat az ember és az állatok között évezredek óta fennálló mély és sokrétű kapcsolódást ünnepli, kitérve az állattartás, illetve az állatvédelem jelenkori kihívásaira, felelős és kreatív megoldásaira is - írták a szervezők.

A rendezvénysorozat idején, május 20. és 26. között, hét különböző tematikához kapcsolódóan több mint 150 intézmény és szervezet mintegy 300 programmal várja a látogatókat az ország 120 településén - írták.

A Közösségek Hetét először 2017-ben rendezte meg a Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás európai uniós projekt részeként a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. A programokhoz évről évre több száz szervező, többek között múzeum, könyvtár és civil szervezet csatlakozik.

A rendezvény kiemelt szakmai programját, a Közösségi Múzeum díjátadót és konferenciát május 22-én tartják a Néprajzi Múzeumban.

A rendezvénysorozat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Petőfi Kulturális Program támogatásával jön létre.

A programokról további információ a kozossegekhete.hu oldalon érhető el.

.