Hirdetés

A Flextronix áttelepítené Zalaegerszegre móri gyártását

2010.06.23. 14:33

Hirdetés

A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben kínai gyártóegységébe telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén kínál munkalehetőséget - közölte az MTI-vel szerdán a Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Flextronics 360 munkavállalót készül elbocsátani móri telephelyéről. Csoportos elbocsátási szándékát bejelentette a helyi munkaügyi központnak. A leépítésekkel kapcsolatos konzultációk a munkavállalói képviseletekkel várhatóan június utolsó napjaiban kezdődnek.

Az MTI nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a cég 337 móri dolgozójának csoportos létszám leépítési szándékát jelentette be. Ezzel kapcsolatos döntésről még nem érkezett bejelentés a munkaügyi központhoz.

A Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője, Kállai Balázs közleményében hangsúlyozta, hogy a tervezett áttelepítés nem fogja megakadályozni a vevők kiszolgálását, valamint nincs összefüggésben a móri telephely eddigi teljesítményével, azt hatékonyság javító célok teszik szükségessé.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a tervezett intézkedés nehéz helyzetbe hozza munkavállalóinkat, ezért vállalatunk munkalehetőséget ajánl móri gyárunk munkavállalóinak zalaegerszegi telephelyén. Jelenleg nem áll módunkban további információkkal szolgálni" - olvasható a közleményben.