Szép helyen a szép alföldi lányok

2016.09.01. 11:00

A Hercegasszony Birtok – Wellness&Garden szépsége annyira magával ragadó, hogy a szeptember 10-én a szarvasi Alpok-Adria Szépségverseny békés-megyei döntőseinek a felkészítését is ide álmodták a szervezők.

Számos hazai építőipari holding működtet turisztikai/idegenforgalmi üzletágat is a portfoliójában. Az algyői DÉLÚT ezek közé a vállalatok közé tartozik, hiszen Szeged mellett a birtokában áll a híres Sun City szabadidőközpont, de a Mezőtúr és Szarvas között elhelyezkedő „középföld” egyik történelmi birtokát is felújította. A Hercegasszony Birtok – Wellness&Garden szépsége annyira magával ragadó, hogy a szeptember 10-én a szarvasi Alpok-Adria Szépségverseny békés-megyei döntőseinek a felkészítését is ide álmodták a szervezők. A birtok vezetését ellátó Papp Tamást kérdeztük a részletekről:

Közel egy éve vezeti a Hercegasszony Birtokot Mezőtúr és Szarvas között. Hogyan jellemezné ezt a helyszínt annak, aki még soha nem járt itt?

Ez a birtok egy olyan gyöngyszem itt a Közép-Alföld térségében, ahol az ember nem hiszi el, hogy itt van Magyarországon. A szépségével azonnal rabul rejt. Meg lehet nézni az itt készült fotókat a weboldalunkon, de ha eljön bárki ide, minden várakozását felül fogja múlja.

A természet közelsége, a csend és a nyugalom biztosítja, hogy még telt ház esetén is félre tud vonulni az ember a gondolataival, ki tud szabadulni a napi robotból. Rekreáció csupa nagybetűvel, mindezt egy profi szálláshellyel, fantasztikus konyhával megspékelve, hogy teljes legyen az élmény.

 

Mit lehet tudni a tulajdonosokról?

A Délút Kft. turisztikai ágazataként vagyunk jelen a piacon. Több turisztikai ága is van a Délútnak, például Szeged mellett a Sun City is, tehát ők az építőiparból nyitottak a turizmus felé is.

 

Híresen jó szakácsaitok vannak. Milyen konyhát visznek nálatok?

A bisztró jelleg lazasága, de ugyanakkor magas színvonala jellemez minket. Úgy gondoltuk, ha ilyen gyönyörű környezetben van egy profi szállás, akkor legyen meg mellé a gasztro-élmény is. Szeretnénk újat mutatni vendégeinknek, például köretek tekintetében kanyarodjunk el a tészta-rizs-burgonya vonalról és nézzük meg, mennyivel színesebb a világ ezen a téren. Vendégeink nagyon szeretik, hogy a kezüket megfogva elvisszük őket a gasztronómia más világába.

Jelenleg két chéf dolgozik nálunk. Egyikük Csécsei László, aki országos szinten ismert és nyitás óta velünk van, másik chefünk pedig Orcsik Edit, aki előttünk az Onyxban dolgozott.

 

12 szép fiatal lány van itt a megyéből, akik éppen felkészítő táborban vannak nálatok. Hogyan zajlik ez?

Igen, a szeptember 10-i döntőre készülnek nálunk a lányok. Három elődöntő volt a megyében, ezek nyertesei mérkőznek meg a szarvasi színházban. A kétnapos felkészítőn koreográfiát tanulnak, elkészülnek a promóciós anyagok, fotózás van és itt fogadják a sajtó képviselőit is. Úgy is mondhatnám szép lányok mellé szép hely jó párosítás.

 

Szolnok megye egyik legizgalmasabb pontjaként lehet mondani, hogy a Hercegasszony Birtok – Wellness&Garden gyors felfutást él meg nem csak itt, hanem a környező régiókban is?

Igen, kellő büszkeséggel és magabiztossággal mondhatjuk el magunkról, hogy jók vagyunk. A hely amolyan „megérkezni és beleszeretni” típusú, rengeteg a visszatérő vendég. Tavaly júniusban újultunk meg, az első időszakban az a lényeg, hogy felkerüljünk a palettára, tudjanak rólunk. Ha bárhol az országban elhangzik egy társaságban a Hercegasszony név, mindig legyen valaki, aki ismer minket.

 

Galéria

.