Hirdetés

Közel kilenc millió vendég fordult meg eddig a Sárvári fürdőben

Közel kilenc millió vendég fordult meg eddig a Sárvári fürdőben

2017.10.18. 15:48

A fürdő az idei beruházásait összegezte.

Hirdetés

Az idei év sem múlt el fejlesztések, újdonságok nélkül a Sárvári fürdőben.

Történtek látványos beruházások – mint a Sárkányvár első ütemének megvalósulása, az élménymedence üvegmozaikkal való burkolása, az öltözőterek, vizes blokkok teljes körű megújulása, arculatváltása és a fürdő épületében található VitalMed Hotel szobáinak felújítása.

Történt jó pár olyan fejlesztés a technikai oldalon, amiből a vendégek csak annyit vesznek észre, hogy a fürdő továbbra is nagyon odafigyel vizeinek tisztaságára a lehető legkisebb vegyszerfelhasználás mellett.

Az első újdonságot a vendégek már a szezon elején birtokba vehették, a szabadtéri gyermekmedence felújításaként elkészült a Sárkány-vár első üteme, amely a gyerekek nagy kedvence lett a nyáron, a tervek szerint a vár jövő év tavaszán tovább bővül.

Tavasszal megújult a fürdő épületében található VitalMed Hotel**** 26 szobája. Egy letisztult, modern arculatot kapott az enteriőr, ám a szállodára eddig is jellemző családias atmoszférát megtartották.

A nyár végén került sor a két leglátványosabb beruházásra. Az élménymedence külső, víz feletti része gyönyörű üvegmozaik burkolatot kapott, több mint 340 m2-en. Ezen kívül megújult a fürdő két öltözőblokkja. 1000 m2 aljazat és falfelület lett újraburkolva modern kerámiával, a zuhanyzók pedig egy újfajta, speciális, az országban egyedülálló műgyanta bevonatot kaptak 600 m2-en. Az öltözőterek új designt kaptak, az öltözőszekrények vidám színei, a vendégek könnyebb tájékozódását is segítik.

A 2002-ben megnyitott sószoba teljes átalakítása nagyon időszerű volt. Himalája sót használva építették át, amely kiválóan alkalmazható légúti megbetegedések esetén.

A fürdő környezettudatossága már a nyitás óta érzékelhető, évről-évre azon dolgoznak, hogy minél kevesebb vegyszerfelhasználás, és minél kisebb szennyvízkibocsátás mellett tudják a medencék vizeit tisztán, és baktériummentesen tartani.

Idei évben két technikai újítást vezettek be: a félig fedett gyógymedence elavult, felújításra szoruló homokszűrői helyett egy korszerű perlit szűrőt építettek be, amelynek a szűrőképessége negyvenszer jobb az eredeti homokszűrőnél, a szűrőberendezés fenntartása nagyon olcsó, a szennyvízkibocsátás pedig 25000 m3-rel fog csökkenni éves szinten, miközben a vegyszerfelhasználás is jelentősen csökkenthető. A berendezés teljesen automatizált. Ezen kívül egy gáztalanító berendezést is beüzemeltek, amely a bejövő hideg víz vízkőtartalmának csökkentésére szolgál.

A felújított létesítmények az elmúlt 15 évben 8.948.000 vendéget szolgáltak ki, és nagyban hozzájárultak a társaság eddig elért nettó 18.569.000.000 Ft-os árbevételéhez. A megvalósult 144 millió forint összértékű fejlesztés is a fürdő vendégeinek magas színvonalú kiszolgálását és a szolgáltatások minőségi fejlesztését szolgálja.

.