Zalatnay megint börtönbe kerülhet

2016.06.06. 07:06

Elsőfokon másfél év börtönt kapott.

Folytatólagosan elkövetett csalás miatt áll bíróság elé kedden Zalatnay Sarolta. Ez már a másodfok, ezért jogerős ítélet születhet az ügyében. Az énekesnőnek van félnivalója, mert első fokon másfél év börtönt kapott, és bár a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették, az ügyészség súlyosbítást kért - számolt be róla a Bors.

A lapnak Abonyi Mónika, akit a vádirat szerint Zalatnay alig négy hónap alatt rövidített meg kétmillió forinttal, azt mondta, 2010-ben, egy tévéműsor felvételén ismerkedtek meg, a közös téma, az állatok szeretete aztán szorosabbra fűzte a kapcsolatukat. Zalatnay felajánlotta, hogy kapcsolatai révén segít támogatókat szerezni Mó­nika alapítványának, ehelyett azonban hol autólízingre, hol rezsire, hol a karácsonyi kiadásokra kért kölcsön. Azt ígérte, hogy lánya, Niki közel hetvenmilliós amerikai örökségéből 2011 januárjában rendezi az adósságát. Ám ezt Abonyi Mónika azóta is hiába várja.

A nő egyébként hozzátette: tudta, hogy az énekesnő volt már börtönben, de azt nem, hogy százmilliós csalás miatt. "Szóba sem álltam volna vele, ha erről értesülök" - mondta.

A Fővárosi Bíróság harminchat rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt 2004 szeptemberében másodfokon jogerősen három év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte Zalatnay Saroltát. 

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

 

.